Extra: Marie Wall och København Håndbold bryter kontraktet

Marie Wall, Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Marie Wall hade kontrakt med København Håndbold över nästa säsong, men nu meddelar klubben att parterna har kommit överens om att bryta kontraktet med omedelbar verkan.

– När jag skrev på för København 2018 var det en drömflytt för mig till en av världens bästa ligor. Vi har trivts väldigt bra i Danmark men en kombination av korsbandsskadan och min graviditet har gjort tiden här till en annan sportslig upplevelse än vi trodde för två år sedan. Jag är glad för att klubben har gått med på att upphäva kontraktet så att vår familj kan starta ett nytt kapitel i Sverige, säger Marie Wall i pressmeddelandet.

Marie Wall nådde stora framgångar med H65 Höör och då erbjöd København Håndbold ett kontrakt. Tiden i Danmark har varit tuff med en knäskada, men Wall tog sig tillbaka och var med och spelade VM för Sverige i Japan så sent som i december.

I januari berättade Wall att hon var gravid och därmed skulle det troligtvis inte bli något spel under säsongen 2020–21, hennes sista kontraktsår med København. Nu har parterna alltså kommit överens om att bryta kontraktet.

– Det är aldrig kul att bryta ett kontrakt, men i den här situationen finns det anledning till det för båda parter. Marie har kämpat hårt för att komma tillbaka efter skada och med en kommande barnafödsel förstår vi henne. Nu får vi fokusera på att hitta en spelare att komplettera Olivia Mellegård, säger klubbens ägare Kim Mikkelsen.