Dubbelt ”svenskt” i amerikansk landslagstrupp

USA:s handbollslandslag har släppt sin trupp inför det kommande NACHC-mästerskapet. Där finns både Emelie Johansson, förrförra säsongen i VästeråsIrsta, och Moa Liberty Bengtsson, Kärra HF, med.

NACHC är en förkortning av North American and Caribbean Handball Confederation och mästerskapet är kort och gott Nordamerikas svar på EM. I år äger mästerskapet rum mellan den 22-27 augusti i Elgin, USA.

I USA:s trupp finner vi två svenskbekantingar i form av Emelie Johansson och Moa Liberty Bengtsson. De båda har nämligen tagits ut i den 28 spelare stora bruttotruppen till mästerskapet. Truppen består av spelare som befinner sig i så väl USA som till exempel Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

USA:s ställföreträdande huvudtränare, Julio Sainz, säger till det amerikanska handbollsförbundets hemsida att de anser det vara viktigt att tillåta erfarna spelare komma in och lyfta laget samt överföra sina kunskaper till de unga spelarna som är på väg upp i landet.

– Gruppen har en kombination av talang som inte bara kommer hjälpa oss med våra direkta uppgifter om att kvalificera oss till VM, men också hjälpa oss med den framtida utsikten av vårt program. Jag är självsäker i att vi kommer att representera vårt land väl, säger han till förbundets hemsida.

Länk: USA offentliggör truppen till NACHC-mästerskapet