Cristina Neagu tar timeout från Rumäniens landslag

Cristina Neagu. Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån

Cristina Neagu gjorde två mål och spelade blott en halvlek när Rumänien säkrade VM-platsen. Måhända var storstjärnas tankar på annat håll. Medierapporteringen efter matchen handlade en hel del om att Neagu tar av sig landslagströjan den närmaste tiden.

Årets bästa handbollsspelare tre gånger om lämnar förstås en lucka när hon till att börja med avstår höstens EM-kvalmatcher. När och om fixstjärnan återvänder är en öppen fråga.

– Cristina tar en paus från landslaget ett tag, med början här och nu. Kvalmatcherna spelas utan Cristina, sedan fattar vi ett beslut om VM, sade förbundskaptenen Adi Vasile till Prosport när han kom till tals efter segern mot Nordmakedonien.

I skadelägen har Rumänien försökt utan Neagu tidigare. Nästa samling blir ett tydligare bevis på hur landet vill lägga om verksamheten utan ett ständigt närvarande skyttehot. Förbundskapten Vasile satte igång testet tidigare och sparade Neagu i en halvlek när segern i VM-playoffmatchen redan var klar.

– Det är viktigt att förstå hur det är att spela utan Cristina. Vi måste vara ännu mer exakta utan Cristina på planen, sade han till Prosport.