Coronautbrott i Sveriges landslagstrupp

Foto: Bildbyrån

Efter kvalmatchen i Ukraina kom först nyheten att tre svenska spelare strukits från spel i returen. Nya tester visar att landslaget blivit mer utsatt än så. Ett stort covid-19-utbrott gör att hela truppen måste bytas ut, konstaterar handbollslandslaget.se.

Sverige besegrade Ukraina enkelt i helgen. Inför det planerade returmötet i Lund har dock ting utanför sportens värld blandat sig i bilden.

Handbollslandslagets officiella hemsida meddelar att ett flertal spelare och ledare fått besked om att de smittats av covid-19.

Det innebär till att samtliga aktörer i landslaget som medverkade kring matchen i Ukraina har isolerats och är borta från spel onsdag kväll.

– Enligt den information vi har just nu kommer matchen att spelas som planerat och vi har en kontinuerlig dialog med EHF och kollar på de förutsättningar och alternativ vi har för att kalla in nya spelare och ledare för att kunna genomföra matchen på ett säkert sätt, säger landslagsansvariga Hanna Fogelström till handbollslandslaget.se.

Länk: Covid-19-utbrott i svenska truppen