Carin Strömberg till SVT: ”Är jättebesviken”

Carin Strömberg i landslaget. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN.

När SVT träffar Carin Strömberg i Nantes berättar hon om petningen i landslaget inför den senaste uttagningen. Sverige möter Brasilien i två matcher under månadsskiftet och Strömberg – som gjorde succé under OS – finns alltså inte med. Men hon har inte gett upp hoppet om en plats i EM, berättar hon för SVT.

Carin Strömberg var en av nyckelfigurerna när Sverige tog sig till semifinal i OS i Tokyo förra sommaren. Efter Isabelle Gulldéns sorti i landslaget var det hon som tog över taktpinnen på mittnio. Men när Tomas Axnér tog ut truppen som ska möta Brasilien i två träningslandskamper i månadsskiftet fanns hon inte med. Landskamperna ingår i uppladdningen inför EM i Slovenien i november och petningen kom som en överraskning.

– Känns jättetråkigt såklart. Jag vill alltid vara med och spela i landslaget. Men jag tänker att jag får vända det till motivation och satsa på att ta en plats framöver i stället, säger Carin Stömberg till SVT när de träffar henne i Nantes.

Hon vill att motiveringen till petningen skall stanna mellan henne och förbundskaptenen. Sverige har ytterligare två träningslandskamper inför EM. 28 och 30 oktober blir det genrep när de möter Tjeckien i två matcher. Strömberg hoppas att dörrarna är öppna då:

– Jag hoppas såklart att de fortfarande är öppna. Jag får ge max för att visa upp mig här i klubblaget och det är ju där man har sin stora arena. Så jag får bara göra allt för att prestera här, säger hon.

Sveriges landskamper inför EM:

29 september: Sverige–Brasilien (Uppsala)
1 oktober: Sverige–Brasilien (Eskilstuna)
28 oktober: Sverige–Tjeckien (Kalmar)
30 oktober: Sverige–Tjeckien (Karlskrona)

EM startar den 4:e november när Sverige möter Serbien i Celje, Slovenien.

Länk: Carin Strömberg berättar om petningen i landslaget