Matchens tre stjärnor: Elverum–Aalborg

Felix Claar, Aalborg Håndbold Foto: Aalborg Håndbold

Aalborg Håndbold tog andra raka segern i Champions League när Elverum besegrades på bortaplan med 33–25. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Tre stjärnor – Simon Gade

Den danske målvakten var otroligt bra i den första halvleken. Stannade då på 50 i räddningsprocent och då är det viktigt att komma ihåg att majoriteten av räddningarna kom på skott från sex meter. Kanske inte fullt lika vass i den andra halvleken, men trots det matchens klart bästa spelare och Aalborgs stora matchvinnare.

Två stjärnor – Felix Claar

Inte på något sätt Claars bästa match, men han bidrog med både mål och framförallt assist. När han satt på bänken syntes det – Aalborg tappade både tempo och skicklighet då och framförallt fick ytterniorna inte samma utrymme och tid som de fick med Claar på plan. En klasspelare rakt igenom.

En stjärna – Tobias Gröndahl

Elverums bästa spelare. Syntes inte så mycket som han kan göra, men blixtrade till emellanåt med sitt fina underarmsskott och smarta framspelningar. Visade att han förtjänade landslagsuttagningen.