Anna Lagerquist drabbad av korsbandsskada – borta över OS

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Anna Lagerquist råkade riktigt illa ut i en match med klubblaget Neptunes de Nantes. Efter undersökning står det klart att försvarsklippan ådragit sig en korsbandsskada.

– Det är alltid tråkigt att råka ut för skador, särskilt ett OS-år, så det får kännas lite tungt just nu, säger hon till handbollslandslaget.se.

Lagerquist har tillhört Sverigetoppen  i flera mästerskap och finns i Frankrike klubbmässigt sedan förra säsongen. När Nantes mötte Brest Bretagne i onsdags hamnade 30-åringen fel i en landning och avbröt med en oroande känsla.

Knäskadan, som landslagets officiella hemsida kommunicerar drabbar 30-åringen fem månader innan OS. Höjdpunkten i Paris, om Sverige tar sig dit, och i vilket fall resten av 2023/24 rycks undan för mittsexan. Operation, följt av långvarig rehab hamnar istället på agendan.

– Anna är en av världens bästa försvarsspelare och det är klart att honom kommer att saknas för oss, men vi har också duktiga spelare bakom som får möjlighet att kliva fram.

– Framför allt lider jag med Anna som nu har en lån rehabiliteringsperiod framför sig, men jag tror och hoppas att hon kommer tillbaka starkare, bättre och ännu mer motiverad efter det här, säger förbundskapten Tomas Axnér.

Länk: Säsongen över för Anna Lagerquist