Abbingh efter semifinalsegern: ”Vi är inte klara ännu”

Kelly Dulfer och Lois Abbingh. Photo: Daniel Stiller / Bildbyrån

Ryssland var storfavorit i semifinalen – men Nederländerna vann och är klart för VM-final. – Vi är inte klara ännu, säger stjärnan Lois Abbingh till Handbollskanalen.

Matchen var så klart viktiga för samtliga spelare, men frågan är om den inte var allra viktigast för Lois Abbingh. Vänsternian har inte fått mycket speltid i Rostov-Don och ville säkert visa framförallt Ambros Martin att hon är en riktigt bra spelare.

Abbingh gjorde åtta mål i matchen och var tillsammans med Estavana Polman och i viss mån Tess Wester de stora matchvinnarna för Nederländerna.

– Vi visste att det var ett väldigt bra motstånd och att vi var tvungna att förbereda oss väl eftersom Ryssland var storfavorit i mästerskapet, säger Lois Abbingh till Handbollskanalen.

– Jag är väldigt stolt över mitt lag och kanske var det en fördel att jag spelar varje dag med tjejerna i det ryska laget. Men vi sa också att taktiken fungerar inte alltid, då gäller det att kämpa hela matchen och det var precis vad vi gjorde.

Matchens spelare var nog trots allt Anna Vyakhireva. Högernian gjorde elva mål och var sådär bra som bara hon kan vara.

– Det var vår sämsta match under VM, så jag är väldigt ledsen. Jag gjorde mycket mål, men det betyder ingenting. Alla jobbade hårt och gjorde sitt bästa, säger Vyakhireva till Handbollskanalen.

För Ryssland blir det spel om bronspengen medan Nederländerna kommer att spela final på söndag.

– Vi är inte klara ännu, säger Lois Abbingh.