40-årige Lunde kallas in till EM – ersätter Covid-sjuka Solberg

Katrine Lunde får snart spela med Carolina Morais i Vipers Kristiansand. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

Norges målvakt Silje Solberg har åter testat positivt för Covid-19. Därför har Norge valt att kalla in målvaktslegendaren Katrine Lunde, som skulle ha missat EM på grund av graviditet, men som nyligen genomlidit ett missfall.

30-årige Silje Solberg ska göra sitt åttonde mästerskap i rad för Norge. Men i år är inte som andra år och nu har Györs målvaktsstjärna drabbats av Covid-19. Efter att ha testat positivt för viruset två gånger om kallar Norge därför in tio år äldre Katrine Lunde, det meddelar norska förbundet i ett pressmeddelande.

Lunde skulle ha missat EM 2020 på grund av att hon var gravid. Tillsammans med sin partner Nikola Trajković, serbisk före detta fotbollsspelare och numer tränare, skulle paret ha sitt andra barn efter dottern Atina. Men Katrine Lunde drabbades av missfall. Efter det har hon tränat mycket, vilket varit hennes signum under hela karriären, och gjort sig tillgänglig för spel i EM 2020.

– Jag har tränat bra sedan detta hände och har gjort mig tillgänglig för EM-truppen. Planen är att jag reser till Danmark och ansluter till laget när jag har slutfört den nödvändiga testningen. Jag ser verkligen fram emot att vara tillsammans med mina lagkamrater i EM och inför julen, säger Katrine Lunde i pressmeddelandet.

Lunde själv säger att hon inte vill ha fler frågor om sitt ofödda barn av journalister under mästerskapet – där hon hoppas komma in i målvaktsrotationen och speltempot och vara aktuell för spel först till tredje matchen i gruppspelet.