Marcus Leifby hyllar handbollen – ”Karlsson är hård som en trappuppgång”

Tobias Karlsson, SG Flensburg-Handewitt. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

Marcus Leifby hyllar handbollen för sin tuffhet, ärlighet och mentalitet. I en krönika publicerad i Metro skriver Leifby att fotbollen borde se och lära av handbollen.

ANNONS

Vi är många som älskar handboll för den ”ge och ta”-mentalitet som genomsyrar vår sport. Visst, handbollen är inte fläckfri, men vi är förskonade från den grad av filmningar som i dag blivit en del av fotbollen. Detta har journalisten Marcus Leifby uppmärksammat i en krönika.

”Tänk er upplevelsen att försöka ta sig förbi den svenska försvarsspelaren Tobias Karlsson när Tobias Karlsson gett sig fan på att ingen ska ta sig förbi honom. Tobbe är två meter lång och ­väger över hundra pannor, han är hård som en trappuppgång och hans fingrar har gått ur led fler gånger än jag har gått till jobbet.”

Ja, underhållande läsning utlovas och krönikan kan ni läsa här:

Marcus Leifby: Fotbollsherrarna borde kolla på handbolls-EM och sluta vara så fjantiga

I samma ämne hämtar vi även ett klipp från Kanal 5 som under handbolls-VM 2015 spelade in en handbollsskola. I klippet ser ni Ljubomir Vranjes dela ut en tryckare till Gusten Dahlin för att på ett pedagogiskt sätt visa och förklara vad en stürmerfoul är.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here