Toni Johansson stannar i OV Helsingborg

OV Helsingborgs tränare Toni Johansson. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN.

OV Helsingborg och lagets tränare Toni Johansson har kommit överens om ett nytt kontrakt över den kommande säsongen i Herrallsvenskan. Dessutom står det klart att David Löfgren blir kvar som assisterande tränare.

Allsvenskt spel väntar för OV Helsingborg efter den knappa kvalförlusten mot HF Karlskrona för en dryg månad sedan. Men Helsingborgs tränare, Toni Johansson, förlänger sitt kontrakt och blir således kvar på sin position också under den kommande säsongen.

– Det känns bra i både kropp och själ att fortsatt få vara huvudansvarig för klubbens herrlag. Vi har tillsammans byggt upp en struktur och framtidstro inom herrverksamheten där vi ser långsiktighet som en av nycklarna, säger Toni Johansson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Att nu få jobba vidare med herrlaget innebär att vi kan fortsätta utveckla de faktorer som krävs för att göra laget till ett stabilt elitlag. Det ska dessutom bli väldigt spännande att få möjlighet att jobba med de många ungdomar som redan nu knackar på dörren till våra seniorlag och fostra dem till att bli bra seniorspelare som OV kan ha nytta av flera säsonger framöver.

Dennis Pettersson, från OV:s Sportgrupp Herr, medger att kvalförlusten var tuff men tror att klubben är på rätt väg.

– Toni tar ett stort ansvar för helheten och vi är övertygade om att han med sitt team har den kompetens som behövs för att vi ska vara med i toppen av Allsvenskan nästa säsong. Vi har satt samman ett lag som vi tror på, och flera av våra bärande spelare har valt att stanna i klubben trots möjligheter att flytta vidare i karriären. Som förening är OV på en bra plats och vi ser såklart fram emot kommande säsong, säger han.

Länk: OV Herr förlänger avtalet med Toni Johansson!