Szymon Dzialakiewicz lämnar RIK för Pick Szeged

Szymon Dzialakiewicz i Redbergslid. Foto: Fredrik Aremyr / BILDBYRÅN.

Efter att ha åkt ur Handbollsligan lämnar nu den polska högernian Szymon Dzialakiewicz Redbergslids IK – och ny adress blir den ungerska Champions League-klubben Pick Szeged.

Redbergslids IK hamnade sist i Handbollsligan och får rikta in sig på spel i Allsvenskan nästa säsong. För en tid sedan blev det klart att William Höghielm lämnar klubben för franska Nantes. Nu är det dags för nästa spelare att krita på för en storklubb.

Szymon Dzialakiewicz gjorde flest mål och flest assist för RIK under säsongen – 136 mål och 78 assist på 26 matcher – och är nu klar för den ungerska Champions League-klubben Pick Szeged.

– Jag är väldigt glad över att gå till ett så professionellt lag som har gjort fantastiska resultat. OTP Bank-PICK Szeged är en klubb med en lång historia och med en underbara fans bakom sig. Jag räknar ner dagarna för att börja arbeta med truppen, träffa fansen, spela i denna vackra arena som har ett stort rykte i Europa, säger han och fortsätter:

– Det är svårt att beskriva med ord vad jag känner, jag har en enorm önskan att bevisa mig själv, att visa vad jag kan. Jag lovar att jag kommer att kämpa för seger i den blå tröjan varje match.

23-årige Szymon Dzialakiewicz har gjort 25 mål på 13 matcher för det polska landslaget. Han har tidigare spelar för SMS Gdansk, Gwardia Opole och VfL Gummersbach.

Pick Szeged tränas nästa säsong av Krisztián Kárpáti och Vladan Jordović. Därefter tar Michael Apelgren och Jonas Källman över rodret.

Länk: A nyártól a lengyel válogatott jobbátlövő, Szymon Dzialakiewicz és klubunk 1+1 éves szerződést kötött egymással.