Tobias Trommler lånas ut till VästeråsIrsta

Tobias Trommler. Foto: VästeråsIrsta

Tobias Trommler kommer att spendera den kommande säsongen på lån hos VästeråsIrsta.

Inför kommande säsong förstärker VästeråsIrstas sportchef Mattias Zachrisson laget med en mittsex. IK Sävehof-spelaren Tobias Trommler kommer att spendera den kommande säsongen på lån hos VästeråsIrsta.

– Nu är truppen spikad inför kommande säsong, i Trommler får vi en mycket spännande M6 som kommer göra stor nytta för oss i både anfall och försvar, och passar även bra in i våran grupp åldersmässigt, säger Zachrisson via klubbens hemsida.

– Jag valde Västerås på grund av att jag tycker dom är ett grymt lag med många unga spelar som är drivna och tränings villiga! Dom spelar också handboll på ett roligt sätt som jag tror att jag kommer passa bra in i, säger Tobias Trommler.

Beslutet att låna ut mittsexan är en del av en strategi för att förhoppningsvis ge honom mer speltid och möjligheten att utvecklas ytterligare som spelare.

– Tobias är en av våra duktiga mittsexor som har en ljus framtid i vårt A-lag. Han behöver få erfarenhet i handbollsligan för att ta nästa steg i sin utveckling. Eftersom vi har ytterligare ett antal spelare i samma position kommande säsong lånar vi ut honom. I VästeråsIrsta hoppas vi att han kommer få mycket speltid, säger Jonathan Stenbäcken, sportchef i IK Sävehof.

Länk: IK Sävehof

Länk: VästeråsIrsta