Svantesson byter Aranäs mot HF Karlskrona

Tobias Svantesson under tiden i Aranäs. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN

Filip Psajd är knäskadad och därmed har HF Karlskrona letat efter en ersättare, och nu har det funnit en. Tobias Svantesson ansluter till Blekingelaget från HK Aranäs. 

Tobias Svantesson kastas rakt in i matchvardagen hos HF Karlskrona. Nyförvärvet är redo för spel redan på onsdag när HK Varberg står för motståndet.

Svantesson ser fram emot att komma till ett allsvenskt topplag och är redo för onsdagens drabbning.

– Att få komma och kämpa om topplatserna i Herrallsvenskan ser jag fram emot. Det brukar ju vara en härlig publikfest i Brinova Arena och det hoppas jag att det blir redan på onsdag, säger han till klubbens hemsida.

En ny klubb kan innebära mycket nytt, men för Svantesson är Karlskronas huvudtränare Mathias Ekstrand välkänd.

– Jag har tidigare haft Mathias Ekstrand som tränare i Tyresö och jag gillar hans tränarskap. Sen har jag alltid fått höra gott om HF Karlskrona och om organisationen runt laget, säger han till klubbens hemsida.

Svantesson kommer dela på ansvaret på vänstersex med Anton Persson, och Ekstrand ser fram emot att få använda sig av kantspringaren under säsongen.

– Det är en bra kille som kommer att passa bra in i laget. Sen är det en väldigt duktig vänstersexa som har ett brett register. Som exempel kommer vi ju ihåg hur bra han var när vi kvalade mot Aranäs för två år sedan, säger han till klubbens hemsida.