Rimbo ramlade ur Allsvenskan

Jeff Tollbring och lagkamraterna i Rimbo HK får acceptera division 1-spel till hösten. Foto (arkiv): Krister Andersson/Bildbyrån.

Rimbo HK får nöja sig med spel i division 1 till hösten. Till råga på allt var det lokalkonkurrenten Skånela IF som definitivt tog musten ur det gröna laget i Sparbankshallen, 30–37 lyste tungt på tavlan.

Tio år efter att Rimbo stack upp i Elitserien har det varit existens på schemat i Allsvenskan. Hyfsat slit under höstsäsongen gav åtta poäng och visst hopp, våren har varit tyngre med stora svårigheter att stoppa motståndarnas satsningar.

Skånela var helt enkelt klart bättre med sina 37 fullträffar där Linus Wärnmark stod för tio. Martin Blomqvist fick med Rimbo i matchen med 11–12 efter 20 minuter, när gästerna snart nog ryckte igen spelade det ingen roll att Jesper Forslund tryckte in åtta bollar eller att Rimbo höll sitt eget målsnitt.

I den bästa av världar för Skånela lyckas det kommande kvalet så att det skiljer två divisioner ner till Rimbo nästa säsong. Fredagskvällens stora faktum var dock att Rimbo gjort sitt på elitnivå för den här gången och följer med AIK neråt.

Rimbo HK–Skånela IF 30–37 (15–20)