Jesper Järlfors lämnar Karlskrona för Drott

Jesper Järlfors i HF Karlskrona. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN.

Jesper Järlfors lämnar HF Karlskrona och flyttar till Halmstad och HK Drott. Järlfors och HFK bryter därmed kontraktet, som skulle ha gällt i ytterligare ett år. Klubben meddelar samtidigt att truppen till Handbollsligan är spikad (se hela truppen nedan).

HF Karlskrona tog sig till Handbollsligan efter att ha besegrat OV Helsingborg i kvalet med 3–2 i matcher. Men vänsternian Jesper Järlfors följer inte med dit. I en överenskommelse mellan spelare och klubb bryts kontraktet i förtid och Järlfors flyttar i stället till HK Drott.

– Jag och Jesper har haft flera samtal och hans roll hade blivit mindre i Handbollsligan. Nu fick han en chans till en stor roll i Drott, vilket vi är glada för. Det har varit ett bra år och vi önskar ”Jallan” lycka till, säger Mathias Ekstrand, huvudtränare i HF Karlskrona, till klubbens hemsida.

26-åringen, som tidigare spelat i HP Skövde (moderklubb), HK Country, IFK Skövde, Hallby IF och nu senast i HF Karlskrona, tror att Drotts spelstil kommer att passa honom.

– Jag tycker att Drott spelar en rolig och intressant handboll som jag tror kommer kunna passa mig bra, säger han till HK Drotts hemsida.

”Kan vara med och utveckla våra yngre spelare” 

Lagets tränare Thomas Sivertsson tror att Järlfors kommer att få en bärande roll under säsongen.

– Pusselbitarna faller på plats till nästa säsongs lagbygge. Jesper Järlfors är en etablerad vänster 9 med erfarenhet från Handbollsligan med Hallby IF och kommer närmast med ett bra år och med en stor roll i HF Karlskronas succé-år med uppflyttning till ligan. I Jesper får vi en spelare som är bra i spelval men också en tyngre skytt på vänsternio som dessutom är bra i försvar och kontringsspel. En spelare med rutin som också kan vara med och utveckla våra yngre spelare, säger han.

HF Karlskronas trupp spikad

HF Karlskronas uppger samtidigt att deras trupp till Handbollsligan är spikad. Så här ser den ut:

Målvakter:
Uros Tomic, Phil Döhler (ny)

Linjespelare:
Albin Stenberg, Markus Viitkar, Thorgils Baldursson (ny)

Högerkant:
Linus Andersson, Kalle Jönsson

Vänsterkant:
Filip Psajd (skadad, åter runt nyår), Anton Persson, Herman Iverfeldt (tillbaka från lån)

Högernio:
Hugo Sivertsson, Dagur Sverrir Kristjansson (ny)

Mittnio:
Trym Skoglund, Mattias Johansson, Isak Larsson (ny)

Vänsternio:
Axel Söderqvist, Tobias Nordahl, Olafur Gudmundsson (ny)

Övriga spelare som tillhör den större träningstruppen:
Jonatan Johansson (vänsternio), Melvin Hildingsson (målvakt), William Eriksson (mittnio)

Länkar:

Jesper Järlfors lämnar HFK

Nyförvärv till herrlaget!