Fredrik Petersen fortsätter tränarbanan i Ystad

Fredrik Petersen. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Fredrik Petersen går vidare inom IFK Ystads verksamhet. Efter att ha haft sportchef på visitkortet i två år litar klubben till hans kvaliteter som huvudtränare i ett par säsonger.

Ystad har förstås haft kantikonen igång nere på hallgolvet sedan i våras, som efterträdare till Sebastian Seifert.

”Styrelsen är överens om att Fredrik gång på gång tagit sig an varje uppgift han ställts inför med största möjliga engagemang. Vi anser att hans ledarskap och inspirerande personlighet är precis vad vårt unga och ambitiösa lag kan behöva inför den nystart förening vill bygga vidare på”, skriver IFK på sin hemsida i samband med förlängningen.

Förutom ledarrollerna som sportchef och tränare har Petersen varit mångårig spelare i den röda tröjan. IFK är 40-åringens moderklubb och hemvist till 2006, Petersen gjorde också två säsonger i närtid (2018-20) plus comeback på planen under 2021 sedan han återvänt från IFK Kristianstad.

– Jag känner en stolthet att få förnyat förtroende och känner att vi verkligen har något roligt på gång. Jag tror vi har en spännande och ljus framtid framför oss, säger han till klubbens hemsida.

Länk: FREDRIK PETERSEN FÖRLÄNGER SITT KONTRAKT