”CK” efter Varbergs smäll: ”Känns jävligt trökigt”

Varbergs tränare Christer Karlsson. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

HK Varberg kommer, trots att de slutade tvåa i Herrallsvenskan, inte att få kvala till Handbollsligan. Det meddelade Svenska handbollförbundet via ett pressmeddelande igår. Dagen efter når Handbollskanalen Varbergs tränare Christer ”CK” Karlsson, som känner tomhet.
– Det känns jävligt trökigt. Vi blev bjudna på festen och sen får vi inte gå på den, säger tränarprofilen.

Under tisdagskvällen spelades Herrallsvenskan klart. HK Varberg besegrade VästeråsIrsta och slutade tvåa i serien. Men kort efter slutsignal kom ett pressmeddelande från förbundet: Varberg hade inte beviljats elitlicens och som en effekt av det får de inte kvala till Handbollsligan.

– Jag brukar sova dåligt efter matcher och inatt var det ännu sämre givetvis. Det känns jävligt trökigt. Det blev som en blöt filt över vår segerglädje och tillförsikt inför kvalet. Vi blev bjudna på festen och sen får vi inte gå på den, säger Christer ”CK” Karlsson till Handbollskanalen.

I sociala medier har det varit upprört över det faktum att HK Varberg till synes fick beskedet om att de ej får kvala samtidigt som alla andra. Det här har inte bekräftats av förbundet, som Handbollskanalen försöker nå.

– Jag har ingen information om klubben hade fått info om det här tidigare, men om det har gått till så att vi fick reda på det samtidigt som alla andra så är det för jävligt. Det låter inte klokt i så fall, säger ”CK”.

– Men vi hoppas få mer information i eftermiddag.

HK Varberg som förening har haft stora ekonomiska bekymmer tidigare. Så sent som förra säsongen var klubben i fara. Och nu var det ekonomin som ställde till det.

– Det låter ändå märkligt att det helt plötsligt bara skulle komma upp på en hemsida där varenda jävel kan läsa och inte bara vi som är berörda av det här. I så fall får förbundet börja kommunicera bättre.

– Jag har fått frågan om jag inte märkt något kring ekonomin i klubben. Sanningen är att jag inte har märkt ett skit, Ola. Lönen har kommit i tid, vi har haft material och allt har fungerat klockrent. Annars brukar jag ha en känsla om något inte fungerar som det ska, men det här kom som en käftsmäll. Allting känns jävligt konstigt.

Ja, vad säger du om förbundets hantering av det här?

– Är det så här att det kom som en blixt från klar himmel och kommuniceras ut på hemsidan klockan 20.40 efter matchen så är det rent åt helvete. Vi såg med tillförsikt fram emot kvalet och så kom den här skiten. Det är min sista säsong också och det är inte så här man vill avsluta, säger ”CK” och avslutar:

– Jag känner mest tomhet. Man vill veta orsaken bakom, samtidigt vet jag att det inte går att göra något åt det. Jag är inte arg, jag är mest irriterad.

LÄNK: Förbundets besked