Sävehof förlorade första mötet – Edvardsson matchhjälte

Gustaf Wedberg nätade tolv gånger borta mot Hannover-Burgdorf. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Sävehof förlorade första mötet i European League åttondelsfinalen borta mot Bundesligalaget Hannover-Burgdorf. 
Nu krävs det seger med minst fyra bollar på hemmaplan för en chans att spela kvartsfinal.  

Sedan Sävehof blev klara seriesegrare i herrarnas Handbollsligan har nästintill allt av klubbens fokus legat på deras europaspel. Under gårdagskvällen gick laget in i slutspelet mot Hannover-Burgdorf på bortaplan.

Sävehof gick in i matchen som underdogs men lyckades hålla det helt jämnt i 17 minuter innan tyskarna lyckades rycka ifrån. När tidigare Sävehofspelaren Jonathan Edvardsson gjorde 15–11 skapade sig Hannover ett gap de lyckades hålla halvleken ut.

I den andra halvleken var det Sävehof som tog tag i taktpinnen. Tre raka mål tog bortalaget in i matchen igen och när Gustaf Wedberg, i den 42:e matchminuten, gjorde mål på kontring, var resultatet helt jämnt.

Bundesligalaget var dock en storlek för stora. Med Edvardssons åtta mål i spetsen, tog Hannover över kommandot i matchen igen och vann tillslut med 34–30.

Matchen bästa målskytt blev Sävehofs högerkant Gustaf Wedberg med elva mål.

Partillelaget behöver nu vinna med fyra bollar i returmötet för att ta åttondelsfinalen till förlängning. Vinner man istället med 5 mål efter 60 spelade minuter, är kvartsfinalplatsen säkrad.