Zoran Roganovic tar över Eskilstuna Guif

Zoran Roganovic. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Uppgiften kom ut och virvlade runt redan i förra veckan. Och nu är det klart – Zoran Roganovic blir ny tränare i Eskilstuna Guif nästa säsong. – När Guif hörde av sig så kändes det helt rätt, säger han till klubbens hemsida.

Roganovic har hittills mest gjort sig känd som spelare och storskytt i svenska seriesammanhang.

Han var H43 Lunds bästa spelarförvärv genom tiderna och gjorde elva säsonger i Lundaklubben innan några år i Lugi HF och HK Malmö avslutade karriären.

Sex gånger skyttekung i Elitserien, bäst i maratonligan över mål med 2 277 fullträffar.

Roganovic inledde tränarbanan som förbundskapten i Montenegro. De senaste åren har han också haft uppdraget som talangutvecklare med ungdomsansvar i H43. Nu väntar hans första elitlag på ledarsidan – i Eskilstuna.

– Jag hade tidigare tackat nej till två lag i Handbollsligan men när Guif hörde av sig så kändes det helt rätt. Det är fint att komma till Eskilstuna som är en riktig handbollsstad med stark kultur inom sporten. Laget och föreningen har jättepotential att växa ännu mer, säger han till klubbens hemsida.

Roganovic bjuder också på en första programförklaring för hur Guif kommer att spela under sin nya tränare.

– Jag är uppvuxen med Balkanhandboll men har varit i Sverige sedan 2003 och präglats mycket av det skandinaviska tänket. Min filosofi är en blandning av dessa två skolor, utan att avslöja för mycket. Teknisk handboll med fart är det som eskilstunapubliken kan vänta sig, så mycket kan jag bjuda på.

Länk: Zoran Roganovic tar över herrlaget nästa säsong