Nästjumbon vann med 19 mål över jumbon i Norrettan

Tabelljumbon Enköpings HF åkte på sin sjuttonde raka torsk i division 1 Norra igår när laget förlorade mot nästjumbon Norrköpings KvIK med 11-30 (6-17). Enköping är redan klart för att åka ur ettan, och trots vinsten ser det även tungt ut för Norrköping.

Nykomlingen Norrköping KvIK hade bara tagit två segrar på 16 matcher inför gårdagens hemmamatch mot jumbon Enköping, som har förlorat alla sina matcher i år. Och så blev det även i Norrköping.

Hemmalaget gick upp till ledning med 6-0 genom Maja Hallgren och gästerna från Enköping fick in sitt första mål i matchen först efter nästan tio minuters spel. KvIK fortsatte att mala ner motståndet och gick till halvtid med ledning 17-6.

Den andra halvleken fortsatte i Norrköpings favör och nästjumbon kunde vinna bottenmötet med hela 30-11, där hemmalagets Alexandra Zetterblom blev matchens mesta målskytt med sina åtta mål.

– Vi gjorde det enkelt för oss genom att göra jobbet. Vi visade att vi kan spela bra handboll när vi tror på det. Det syns när det går tungt att självförtroendet inte är där, men att ha med sig en sådan här match redan in i nästa betyder mycket, sa Norrköpingstränaren Niklas Simm till NT efter vinsten.

Norrköping tog i och med segern den sista minimala chansen att hålla sig kvar i division 1 Norra. Laget jagar Gimonäs Umeå IF på kvalstreckplatsen, tio poäng framför med fem matcher kvar. Umeå-laget har även en match mindre spelad och behöver alltså bara ta en poäng på sina sex kommande matcher för att hålla Norrköpings-laget bakom sig.

Tabell>>
Matchprotokoll>>