Rickard Kappelin avslutar karriären efter säsongen

Kristianstads mŒålvakt Richard Kappelin. Foto: Emil Langvad / Bildbyrån

IFK Kristianstads målvakt Richard Kappelin lägger skorna på hyllan efter säsongen, det meddelar klubben på sin hemsida

36-årige Kappelin har varit en del av IFK Kristianstad sedan 2017. Där har han spelat en avgörande roll i lagets dominans hemma i Sverige och skalper ute i Europa. Men i år blir sista säsongen tillsammans då målvakten bestämt sig för att avsluta karriären.

– Att avsluta karriären är inget lätt beslut och någonting jag tänkt länge och väl på. Jag har haft förmånen att få leva min pojkdröm att spela handboll professionellt i så många år och uppleva många länder och kulturer, det är få förunnat. Att sedan få avsluta i IFK med dess fantastiska publik kan inte bli bättre! Beslutet känns rätt och jag ser oerhört mycket fram emot att inleda min civila karriär. Men innan dess har vi en vårsäsong kvar tillsammans där ett SM-guld ska vinnas! säger Richard Kappelin på klubbens hemsida.

36-åringen från Irsta började sin proffskarriär i Sävehof innan han bytte till Alingsås – för att sedan byta tillbaka till Sävehof och sen igen till Alingsås. Därefter tog han biljetten utomlands och hade en imponerade radda klubbadresser.

Det började med Spanien och Cuenca innan han fortsatte till spanska Aragon. Sen till Al Gharafa i Qatar och därefter Ålborg och franska Selestat – sen tillbaka till Spanien med La Rioja till sist hem till Sverige och Kristianstad.

Här hemma tillhör Kappelin fortfarande de bästa målvakterna i Handbollsligan, där han ligger på andraplats i årets räddningsprocent-liga bakom Oscar Jensen i Malmö. Ersättare till Kappelin ryktas bli norske målvakten Espen Christensen.

Tacksamt för oss handbollstittare är att Kappelin meddelar sin avgång i förtid, så man verkligen kan passa på att njuta extra av hans målvaktsspel i några månader till.