Problemen fortsätter i Byåsen – OS-mästarinnan korsbandsskadad

121211 Handboll, dam, EM, Sverige - Norge: Ida Alstad, Norge och Emma Hawia Svensson, Sverige (höger) Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Ekonomiska bekymmer blandas med skadebekymmer i norska Byåsen. Det efter att norska f.d landslagsikonen Ida Alstad dragit på sig en korsbandsskada, det rapporterar Adressa.no.

Nyligen stod det klart att norska Byåsen inte kunde ge nya kontrakt till sina svenska spelare Jenny Södrén och Yasminee Gluic. Gluic flyttade till Kungälv medan Södréns framtid ännu är oviss.

Trots den ekonomiska problematiken går det bra för Byåsen på planen. Laget ligger trea i norska högstaligan efter tio omgångar, bakom Kristiansand och Storhamar. Men nu kan det bli svårare även på planen framöver.

Det var i förra veckan, i fredags som lagets näst bästa målskytt Ida Alstad gick av träningen på grund av skada. Den skadan har nu visat sig vara en svår korsbandsskada och det rapporteras att niometersspelaren kan missa upp till ett år.

Med tanke på att Ida Alstad, som spelat 140 landskamper för Norge där hon vunnit EM, VM och OS, har hunnit fylla 34 år kan man tänka sig att det här kan innebära slutet på karriären. Något som Alstad också har tänkt på – och avfärdat.

– Tanken (om karriärslut) slog mig i helgen, men jag bestämde mig snabbt för att sätta upp ett mål att komma tillbaka. Jag ska inte bara tillbaka till planen, jag ska tillbaka till den nivån jag var, säger hon till Adressavisen.