Otto Lagerquist följer Sjöbrink till Schweiz

HK Malmös Otto Lagerqvist. Foto (arkiv): Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

Schweiziska laget Pfadi Winterthur håller på att skapa en svenskkoloni på linjen. Markus Sjöbrink blev klar för den schweiziska klubben för några veckor sen och nu ansluter även Otto Lagerquist, det rapporterar klubben på sin hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att spela för Pfadi Winterthur de kommande två åren. Jag tycker att det är jättebra lag för mig att fortsätta utvecklas som handbollsspelare och det passar min ambitionsnivå, säger Otto Lagerquist i pressmeddelandet på klubbens hemsida.

Pfadi Winterthur är ett topplag i Schweiz och har kommit tvåa de tre senaste säsongerna bakom mästarna Kadetten. Pfadi hade sin storhetstid på 90-talet och början av 00-talet då laget tog hem ligan 9 gånger på 15 år.

Nu vill man tillbaka till toppen av tabellen och hoppas att två stora svenska mittnior i form av Markus Sjöbrink från Lugi och Otto Lagerquist från HK Malmö ska ta dem dit.

– Vi är glada att ytterligare en ambitiös spelare från ett svenskt topplag har sett Pfadi Winterthur som den perfekta destinationen för att ta nästa steg i karriären och har skrivit på ett tvåårskontrakt. Efter att Mischa Svajlen har avslutat sin karriär och Adir Cohen har lämnat borde Otto Lagerquist, med sina defensiva och offensiva kvaliteter, kunna täppa till det hålet i mittförsvaret. Utöver deras storlek och atletiska förmågor kommer Lagerquist och Sjöbrink också att ta med sig handbollskunskaper från landet som är vice världsmästare, säger Pfadis tränare Goran Cvetkovic på hemsidan.