Ola Lindgren lämnar IFK Kristianstad efter säsongen

Kristianstads träŠnare Ola Lindgren. Foto: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Det har spekulerats i att Ola Lindgren kommer att lämna IFK Kristianstad efter säsongen. Nu bekräftar Lindgren själv för Kristianstadsbladet att så blir fallet. 

Sex raka SM-finaler och fyra raka SM-guld har det blivit sedan Ola Lindgren tog över tränarsysslan i IFK Kristianstad 2012. Därtill har laget samlat en hel hög med erfarenhet i Champions League-spel. Men efter säsongen blir det ingen mer Ola Lindgren på bänken i Kristianstad.

I december förra året kom Kvällsposten med uppgifter om att Ola Lindgren skulle få gå från klubben efter den nuvarande säsongen. Det spekulerades dessutom i att Ljubomir Vranjes ska ta över klubben. Det sistnämnda är inte bekräftat, men nu bekräftar Ola Lindgren det förstnämnda.

– Jag har följt med lite i tidningarna och jag hade ett samtal med Jesper (Larsson, sportchef i IFK Kristianstad) i går. Det kommer att bli så att jag lämnar. Sedan är det ett tråkigt sätt att få reda på det när det står i tidningarna och att en av de tilltänkta tränarna ringer, säger Ola Lindgren till Kristianstadsbladet.

Det här blir alltså den sista säsongen i Kristianstad för tränaren som har förvandlat det orangea skånelaget till ett monster inom svensk handboll.

Det finns fortfarande chans för 54-årige Lindgren att ta ett sista SM-guld med IFK, som leder serien med sju poäng, samt att gå vidare från Champions League, där man redan har slagit ungerska storklubben Veszprem hemma och regerande CL-mästarna Montpellier på bortaplan.

Men efter säsongens slut får guldtränaren ge sig ut på nya jaktmarker och sänka elefanter.

– Jag fick beskedet under tisdagen så nu får man väl ut på marknaden, säger Lindgren till Kristianstadsbladet.