Officiellt: Jonathan Stenbäcken tillbaka i IK Sävehof

Jonathan Stenbäcken, IK Sävehof.. Foto: Bildbyrån

För tio år sedan lämnade Jonathan Stenbäcken IK Sävehof. Nästa säsong återvänder lagets före detta kapten, det skriver Sävehof i ett pressmeddelande.

– Det har väl funnits i bakhuvudet ett tag. Jag och Emil har haft kontakt och det har växt fram att jag vill återvända hem till Partille. Det passade bra nu när mitt kontrakt går ut och samtidigt så är det bra ur mitt familjeperspektiv. Det skall bli oerhört kul att ta på sig Sävehofs matchdräkt igen. Det har hänt mycket sedan jag lämnade klubben för tio år sedan både för mig och Sävehof så det blir spännande att komma hem. Jag har bra koll på laget och jag gillar det som Michael har gjort senaste året. Jag kommer att ta med mig rutin och försvarsspel i första hand, kanske får jag agera lite pappa till alla ungtuppar i laget med, säger Stenbäcken i pressmeddelandet.

Förra gången det begav sig var Stenbäcken en av Sävehofs bärande spelare, då i ett lag som tog två SM-guld. Då var han lagkamrat med Emil Berggren och Michael Appelgren, alltså klubbens nuvarande sportchef och huvudtränare.

– Vi välkomnar tillbaka Jonathan med enormt öppna armar, vi ser fram emot att återigen få ta del av hans stora vinnarskalle samt hans höga krav. Jonathan kan spela på både vänster och mittnio och han kan spela på alla försvarspositioner. Han har även spelat lite sporadiskt på linjen under senaste säsongen i Skjern och gjort det på ett bra sätt. Som ni hör kommer det inte vara svårt att ta vara på Jonathans enorma kompetens som han samlat på sig efter alla år utomlands. Något som passar sig extra bra till ligans yngsta lag, säger Emil Berggren.