Bundesliga: Så gick det i söndagens matcher

Linus Arnesson, Bergischer HC. Arkivbild. Foto: Heiko Voigt, www.foto-laechler.de

Bundesliga rullar på och fem matcher spelades under söndagen. Fyra favoritsegrar och en skräll blev resultatet.

Så här gick det i matcherna:

THW Kiel – Füchse Berlin 32–26
Kiel hämtade sig på ett bra sätt efter att ha inlett svagt efter VM-uppehållet. Segern mot Berlin var inte på något sätt en enkel sådan, men spetsen är så vass i ”zebrorna” att det ofta räcker att ett par av världsstjärnorna levererar. Niclas Ekberg gjorde sex mål för Kiel och den regerande mästaren har nu ett riktigt bra läge att ta hem guldet på nytt.

MT Melsungen – SC Magdeburg 24–27
Magdeburg fortsätter att se riktigt starkt ut och är ny tvåa i Bundesliga. Melsungen är aldrig en enkel bortamatch, men Magdeburg visade klass rakt igenom och tog en ny fin seger. Omar Ingi Magnusson visar fortsatt fin form och gjorde nio mål. Daniel Pettersson bidrog även han med ett mål från sin kant.

GWD Minden – Rhein-Neckar Löwen 26–26
Det är något som inte riktigt stämmer i Rhein-Neckar Löwen. Minden är givetvis ett lag som RNL ska slå, men stabiliteten finns inte riktigt där. Albin Lagergren gjorde fem mål och tre assist, Lukas Nilsson ett mål och sex assist och Jerry Tollbring ett mål, men trots det blev det ingen seger. Dessutom hade Andreas Palicka 36 i räddningsprocent, men det räckte ändå inte. Minden gjorde en bra match och framförallt var det Juri Knorr som imponerade med sju mål och sex assist.

Bergischer HC – TBV Lemgo 33–26
Bergischer har häng på Champions League-platserna, mycket tack vare fortsatt bra spel från såväl Max Darj som Linus Arnesson. Mot Lemgo gjorde Darj fyra mål på fyra skott och Arnesson även han fyra mål och dessutom sju assist. Darjs mittförsvarkollega i landslaget, Jonathan Carlsbogård, var som vanligt en av Lemgos bästa spelare. Vänsternian stod för fyra mål, tre assist och ett blockat skott. Men Bergischer är ett bättre lag än Lemgo, något de visade när de vann med sju bollar.

HC Erlangen – HSG Nordhorn-Lingen 35–29
Simon Jeppsson har börjat att hitta tillbaka till formen som gjorde honom till SG Flensburg-Handewitt-spelare för några år sedan. Mot Nordhorn stod det långe vänsternian för fyra mål och sex assist, precis det Erlangen vill ha ut av Jeppsson. I bortalaget var Markus Stegefelt tongivande med fyra mål och fyra assist.