Officiellt: Henrik Signell tar över IFK Skövde

Henrik Signell. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Henrik Signell får en spännande utmaning att ta nästa steg med IFK Skövde. I gengäld får klubben som nyss meddelat tränarskiftet en ledare fullproppad med internationell erfarenhet när Signell börjar på ny klubbkula till nästa säsong.

Medieuppgiften från tisdagen fick snart bäring. Signell får huvudansvaret i tre år framöver, konstaterar klubben på sin hemsida.

I ett par säsonger har det bara handlat om blågult för 44-åringen. Efter landslagsfinalen som kan handla om OS i Tokyo i sommar tar karriären ny inriktning för Signell som fick fem guld i mästarbältet med IK Sävehof (2012-18).

– Tiden med landslaget har varit fantastisk men jag har saknat att i vardagen leva med ett klubblag. Att få ta sig an IFK Skövde känns väldigt bra. Jag har fått mycket positiva intryck av klubben och organisationen, säger Signell till klubbens hemsida.

Sportchefen Ulf Nyström är mycket nöjd med rekryteringen, Jonas Willes ersättare, när han ser framtiden an.

– Jag är helt säker på att Henriks karaktär gör honom till rätt person för den här gruppen av spelare. Den grund vi nu arbetat med att skapa under två år känner jag ett ansvar för att vi fortsätter arbetet med, säger han till hemsidan.

Länk: Henrik Signell ny tränare i IFK Skövde HK