Ystads IF plockar över Christoffer Svensson

Christoffer Svensson. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Linjespelaren Christoffer Svensson flyttar från rött till vitt. Det lokala klubbytet med mycket engagemang i görningen tar Svensson till YIF i tre år framöver.

Försvarsgiganten och inspirationskämpen kan bara gilla läget. Tidigare hade Christoffer ”Krall” Svensson måhända sett annorlunda på en liknande övergång.

– För något år sedan hade jag inte kunnat se mig själv i YIF, men tiderna förändras. Det är inte så dramatiskt längre, säger han till Ystads Allehanda.

Ystads IF:s hemsida har lagt ut nyheten och Svensson kan koncentrera sig på en snygg avslutning med sitt nuvarande lag. I det kommande lär han bli en viktig pjäs, YIF har bara Mario Lipovac säsongen ut medan Herman Hugossons kontrakt gäller även 2020/21.

– Detta känns som en riktigt bra rekrytering då vi får in en spelare i truppen som spelar två vägar (anfall och försvar) och gör det med en härlig attityd och energi. Dessutom har ”Krall” fortfarande en stor utvecklingspotential där han redan besitter bra försvarsegenskaper och han kommer successivt även utveckla sitt anfallsspel ännu mer, säger Marcus Lindgren till klubbens hemsida.

Länk: Välkommen Christoffer ”Krall” Svensson!