Officiellt: Franzén och Lang lämnar Alingsås HK

Alingsås Andreas Lang under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan Sävehof och Alingsås den 12 december 2020 i Partille. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Alingsås HK tvingas klara sig utan två av sina viktigaste spelare nästa säsong. AHK skriver på sin hemsida att såväl Axel Franzén som Andreas Lang lämnar klubben efter säsongen för att bli proffs utomlands.

Andreas Lang och Axel Franzén har varit två av Handbollsligans bästa spelare de senaste åren och, som så många andra, utvecklats under Mikael Franzéns ledning. En naturlig följd av det, som för så många andra tidigare AHK-spelare, är en utlandsflytt. Så blir det även för Lang och Franzén.

– Under de senaste åren har vi fått se många spelare ta klivet från Alingsås HK till utländska klubbar och i flera fall även till svenska landslaget. Det är vi förstås oerhört stolta över och även om jag kommer att sakna Andreas och Axel kommande säsong och helst hade velat se dem i AHK även då är jag glad för deras skull och unnar dem det här. Båda är fortfarande unga och som med de övriga som lämnat för större uppdrag hoppas jag att Alingsås HK kommer att vara deras förstaval när de flyttar hem igen, säger AHK:s sportchef Christer Mårtensson till hemsidan.

Andreas Lang prisades som Handbollsligans bästa högernia förra säsongen och har tagit ytterligare kliv i sin utveckling den här säsongen, något han visat upp inte minst i Europaspelet.

– Jag är väldigt tacksam för tiden i Alingsås HK, jag tror inte att jag hade kunnat vara på en bättre plats under dessa tre år. Jag känner att jag verkligen har utvecklats som spelare och person, tack vare både tränare och laget. Att jag nu ska iväg och testa vingarna utomlands ska bli riktigt kul och spännande, säger Lang till hemsidan.

Franzén har haft en liknande utvecklingskurva som Lang och kanske framförallt tagit enorma steg i sin utveckling den här säsongen.

– Jag har haft en helt fantastik tid i Alingsås och Alingsås HK. Föreningen har ett helhetskoncept som gör att man vill och kan utvecklas både på och utanför planen, men nu är det dags för mig och ta ytterligare steg i min utveckling. Proffslivet är något jag alltid strävat efter och haft som en dröm sedan jag var liten. Det är en dröm som går i uppfyllelse och det ska bli otroligt kul och utmanande. Men först har vi många viktiga månader framför oss med spel i Handbollsligan såväl som Europa, och förhoppningsvis ett slutspel med folk på läktaren, säger han.

Vilka klubbar spelarna flyttar till? Det har ännu inte offentliggjorts av deras nya klubbar.

LÄNK: Franzén och Lang blir utlandsproffs