Niklas Kraft ny i Ystads IF nästa säsong

Niklas Kraft. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Ystads IF var snabba i vändningarna efter att nyheten om Anders Perssons avsked kom ut. I ett pressmeddelande konstaterar klubben att Niklas Kraft anländer till sommaren med kontrakt för nästa säsong.

Ystadbördige Kraft var först i IFK i födelsestaden. Hans övriga utvecklande äventyr på klubbkartan omfattar IK Sävehof, HK Malmö, OV Helsingborg och Alingsås HK.

Den senare klubbadressen gäller några matcher till, innan 25-åringen återigen hamnar i ett Ystadslag.

– Det är med stor glädje som jag kan meddela att övergången till Ystads IF är ett faktum. Klubben har varit ständigt närvarande under min ungdom och jag har sett den växa fram till en toppklubb inom svensk handboll. Jag ser en stor drivkraft i både föreningen och laget som jag tycker känns väldigt spännande inför kommande säsonger, säger han till klubbens hemsida.

Sportchefen Marcus Lindgren kommenterar också kvaliteterna hos det kommande nyförvärvet .

– Niklas är en väldigt duktig målvakt med ett lugn som få, dessutom har han ett bra utkast och duktig på att sätta igång spelet snabbt. Niklas ligger för tillfälligt på 8’e plats i Handbollsligans målvaktsliga och har levererat på en hög nivå under många år. Med Niklas och Erik Hvenfelt som målvaktspar nästa säsong så säkerställer vi en fortsatt hög nivå på målvaktssidan, säger han till hemsidan.

Länk: Niklas Kraft klar för Ystads IF