Hett Önnered sänkte ljummet Sävehof

Anna Bardis hittar målet igen. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91848

Sävehof ligger trea i SHE-ligan, Önnered parkerar på tredje plats underifrån. En match mellan toppen och botten som borde ha en given utgång. Men Önnered har akut poängbrist och hemmaplan medan Sävehof i helgen var nere i Montenegro för Europaspel och kanske är något tröttkörda. Sävehof är ändå favoriter men en skräll är inte ologisk.

I första halvlek såg vi mycket vilja hos lagen. Det var derby och det var prestige på spel. Önnered verkade lite hetare med ett gäng före detta Sävehofspelare som gärna ville sätta dit sina gamla kamrater. Men det var Sävehof som hade aningen högre tempo i sin offensiv och lättare kom till avslut. Önnered hamnade påtagligt ofta i tidsnöd med hotande passivitetsvarning och stressade avslut

Sävehof var i ledningen hela halvleken utom vid 5-5. Men Önnered hängde i hasorna och verkade beredda att offra några blåmärken i utbyte mot livsviktiga poäng. För laget gäller nu att ytterligare resa raggen och oupphörligt störa Sävehofs offensiv, inte minst då deras nyckelspelare Ida Staxen Lagerbon, Sävehofs kalasvärvning inför denna säsong. Hon ensam kan avgöra denna tillställning.

Halvtidsresultat: 11-12

I andra halvlek var det svårt att se vilket lag som ligger i ligans topp respektive botten. Men efter halva andra halvleken klarnade det alltmer, fast tvärtom. Önnered tog över alltmer samtidigt som Sävehof blev alltmer uddlösa och tappade tempo.

I mångt och mycket var detta en match som bevisar tesen vilja slår klass. Önnered var betydligt mer laddade med energi och revanschlusta. Flera spelare i Önnered kan kallas matchvinnare, inte minst unge målvakten Cornelia Hermansson. Men mest lyste det kanske i ögonen på Maja Eriksson med sex tunga mål. Roligast var det att se Anna Bardis på plan igen. Efter att under hela säsongen haft minimal speltid fick hon idag chansen – och tog den! Även hon laddad i överflöd.

  • Det här var denna typ av match där vi har allt att vinna och inget att förlora. Idag gav vi verkligen allt. Och underbart för mig att komma igång, det betyder mycket, sade Anna Bardis.

Hela Önnered förtjänar ett överflöd av beröm. Sävehof kommer igen – i slutspelet!

Önnered: Maja Eriksson 6, Anna Bardis 6, Tilda Olsson 4, Tilda Mathijs 4, Ewelina Ström 4, Linnea Säreborn 2, Maria Sundin 1, Sofia Berntsson 1, Nora Lundell 1

Sävehof: Emma Fernis 6, Hanna Örtorp 6, Ida Staxen Lagerbon 4, Amelia Lundbäck 3, Johanna Forsberg 2, Ellenor Åström 2, Nina Dano 1

Slutresultat: 29-24

Anders Hilmersson