Matias Helt Jepsen klar för IFK Skövde

Matias Helt Jepsen, IFK Skövde. Foto: IFK Skövde

Matias Helt Jepsen, det är namnet på IFK Skövdes senaste nyförvärv. Den 30-årige dansken hyllas av klubbens sportansvarige Ulf Nyström

– Det är en spännande spelare på många sätt. Han har många dimensioner och har en viktig förmåga att klara av och göra andra spelare bra, säger han till SLA.

Helt Jepsen har skrivit på ett tvåårskontrakt med IFK Skövde och från klubbens håll tror man starkt på mittnian.

– Sedan är han en tydlig playmaker som jag tycker att Skövde har saknat under ett antal år, framför allt sedan Linus Lake lämnade klubben. Det är lite den spelartypen som Linus kanske representerade. Det är också en spelare som har varit ute en del och känt på den internationella handbollen och proffsigheten. Han har även spelat på en bra nivå i Danmark, säger Nyström till SLA.

Helt Jepsen har så klart spenderat största delen av sin karriär i Danmark men kommer senast från spel i Österrike och närmare bestämt Tyrol.

– Det ska bli mycket spännande att komma till Sverige och vara en del i den satsning som görs i Skövde. Jag har fått ett mycket positivt intryck av både det sportsliga, organisationen och Skövde som stad. Jag tycker om att vara delaktig i spelet. Det ska bli trevligt att få möjlighet att utvecklas vidare i en ny miljö, säger Helt Jepsen i ett pressmeddelande.

LÄNK: ”En tydlig playmaker som jag tycker att Skövde har saknat”