Malmö knäckte Varberg med marginal

Filip Berentsen. Foto (arkiv): Krister Andersson/Bildbyrån.

Inledningen gick knackigt. Sedan lossnade det mot HK Varberg, HK Malmö fick med sig två poäng in i den matchtäta perioden. – Vi fick plocka fram vårt bästa spel, och då gick vi också ifrån, sade Filip Berentsen till Skånska Dagbladet efter 30–23.

Inom loppet av två och en halv vecka är topplaget i elden sex gånger. Ett upplägg som tär på krafterna och tränaren Stian Tönnesen var närmast bakbunden att rotera i laget. Mot slutet gick bytena av sig själv, Malmö försäkrade sig om segern.

Bland annat tack vare att Berentsen briljerade, åtta mål mot de gamla lagkamraterna.

Varberg hade sina egna bekymmer, varken Ram Turkenitz eller Daniel Lindgren fanns med i Baltiska Hallen. Totalt nio olika målskyttar, där ingen bidrog med mer än tre räckte inte heller, krafterna sinade efter en sprakande 5-1-start och de avslutande 40 minuterna fick Malmö allt tydligare grepp om händelseförloppet.

På torsdag väntar Lugi HF i bortaderbyt, Füchse Berlin gästar i EHF-cupen på lördag. Malmö fortsätter att beta av matcher och funderar vidare kring matchningen.

– Jag kan inte låta några spela 50-55 minuter mot Lugi, det går inte när vi har en av klubbens största matcher hittills på lördag, sade Tönnesen till Skånska Dagbladet.

HK Malmö–HK Varberg 30–23 (12–10)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>

Höjdpunkter från matchen:

Videokälla: TV4 Play