Danska ligan nästa – August Wiger går till Århus

August Wiger, här i Redbergslids tröja. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

August Wiger är redo för nästa steg i karriären. Till sommaren går flyttlasset från Redbergslids IK. – När Århus Håndbold visade intresse lät det som en spännande möjlighet, säger han i ett pressmeddelande från sin nya klubb.

Wiger har låtit kreativiteten tala från mittnio i flera klubbar i Göteborgsområdet. Först i IK Sävehof under ungdomsåren, därefter som spelmotor i HK Aranäs fram till 2018. Då vaknade Redbergslids IK och återställde ordningen med 22-åringen i Handbollsligan.

Wiger startade upp med självförtroende hos de vita eleganterna, 101 mål och 79 assist förra året.

Den pågående säsongen, som alltså avslutar hans RIK-sejour, är lika ljus individuellt sett. Wiger toppar den interna skytteligan och kom med i månadens lag i september.

– Jag har spelat fyra år i den svenska ligan och känner att jag är redo för nya utmaningar. Århus känns som en klubb där jag får stora möjligheter att fortsätta min utveckling, både med goda träningsmöjligheter och tränare, säger han i pressutskicket.

Erik Veje, som klev på tränaruppdraget i Århus 2003, har ett gott öga till nyförvärvet.

– August Wiger är en typisk svensk spelare. Han spelar väldigt rytmiskt och är bra på att lägga upp spelet och tajma det med sina medspelare, säger Veje i klubbens pressmeddelande.

Niometarens första kontrakt utomlands gäller i två år.

Länk: Århus Håndbold henter stort talent i Sverige til næste sæson