Lämnar Guif för tyska Magdeburg

Daniel Pettersson i gamla Guif-tröjan. Foto: Gunnar Johansson

Högersexan Daniel Pettersson blir nästa export till Bundesliga då han lämnar Guif för Magdeburg efter säsongen.

Daniel Pettersson är klar för SC Magdeburg i Bundesliga. Det rapporterar den tyska klubben idag på sin hemsida. Pettersson spelar klart slutspelet i Guif och flyttar sedan till Tyskland i sommar.

Han säger till guif.nu:

”En dröm går i uppfyllelse. Det här är ju den bästa ligan i Europa och jag kommer till ett lag som jag själv valt efter förhandlingar med några andra. Jag ser fram emot mitt livs största äventyr hittills.”

Pettersson är född 1992 och är en vindsnabb och teknisk högersexa fostrad i Guif. Han kallas ”DP” och gjorde 97 mål denna säsong i Elitserien. Sommaren 2013 var han lagkapten för U21-landslaget som tog VM-guld.

Magdeburg spelar i GETEC-arena i Magdeburg mellan Berlin och Hannover i nordöstra Tyskland. De har vunnit tyska ligan 12 gånger och Champions League 3 gånger, senast 2002. De har haft profiler som Alfreð Gíslason (numera Kiel), Bogdan Wenta och Frank Carstens (numera Minden) som tränare. Noterbara före detta spelare är Ólafur Stefánsson, Stefan Kretzschmar, Karol Bielecki, Joël Abati och Wieland Schmidt.

Truppen denna säsong innehåller spelare som Finn Lemke, Jannick Green (dansk landslagsmålvakt), Robert Weber (vann skytteligan i Bundesliga ifjol), Michael Damgaard, Michael Haaß och Fabian van Olphen. Till nästa säsong ansluter Christian O’Sullivan IFK Kristianstad och danske högernian Mads Christiansen från Bjerringbro-Silkeborg. I klubben agerar även förre svenska landslagsmålvakten Tomas Svensson som tränare.