Klart: Redbergslid hämtar in Schultze och Sävinger

Foto: Bildbyrån

Förra veckan ryktades Önnereds vänstersexa Anton Schultze vara på väg till Redbergslid. Nu bekräftar de vita eleganterna övergången och presenterar samtidigt målvakten Oscar Sävinger som ansluter på lån från Sävehof.

Redbergslids IK fortsätter att bygga truppen till nästa säsong för att undvika negativt kvalspel – som man överlevde efter tre raka vinster mot Amo. Göteborgsklubben hämtar därför in målfarliga 27-åringen Anton Schultze från grannen Önnereds HK på ett tvåårskontrakt.

– Valet med RIK var enkelt när de tog kontakt med mig. Sen jag var liten har det varit en klubb jag sett upp till och det ska bli kul att få representera den. Det känns även som rätt plats för att fortsätta utvecklas som spelare med Bagarn som tränare, säger Anton Schultze på RIK:s hemsida.

Men RIK nöjer sig inte där och lånar även in U-landslagsmeriterade målvaktstalangen Oscar Sävinger, född 2002, från en annan granne i IK Sävehof.

– RIK känns perfekt för mig just nu då det är en klubb som verkligen ger förtroende till sina unga spelare. Här finns det goda chanser till utveckling och jag ser fram emot en rolig säsong. Dessutom känner jag många i laget och bor nära hallen, säger Sävinger på Redbergslids hemsida.