Wanne elvamålsskytt i tajta segern – och andra tyskresultat

Hampus Wanne och Jim Gottfridsson, SG Flensburg-Handewitt. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

Det spelades fyra matcher i herrarnas Bundesliga igår. Några svenskrubriker att lyfta fram är att Hampus Wanne satte elva mål i Flensburg bortavinst mot Melsungen, Simon Jeppsson bidrog till att Erlangen skrällde mot Magdeburg och Anton Lindskog var stekhet för Wetzlar.

Om vi börjar i toppen så blev det seger för både ledande Flensburg-Handewitt och jagande THW Kiel. Flensburg hade den tuffare uppgiften av lagen då man mötte nian Melsungen på bortaplan. Men Hampus Wannes elva mål räckte långt för gästerna som vann med 32-30 och bibehåller ligaledningen före Kiel som bortaslog bottenlaget Essen med 31-27.

Erlangen har gjort det bra i år och ligger på en stabil tolfteplats, nio poäng över nedflyttning. Igår smällde laget Magdeburg på näsan då man hemmavan med 30-28 – där Simon Jeppsson satte fyra mål på fem försök.

Och så klättrade Wetzlar upp på europaplats i och med vinsten mot Nordhorn-Lingen med 30-29. Anton Lindskog satte sju bollar, vilket endast var färre än skytteligaledaren Robert Weber i Nordhorn som fick in Wanne-många elva bollar.

Resultat:
Melsungen – Flensburg 30-32 (15-18)
Svenskmål Flensburg: Hampus Wanne 11, Jim Gottfridsson 2
Essen – Kiel 27-31 (15-16)
Svenskmål Kiel: Niclas Ekberg 3, Oscar Sunnefeldt 2.
Erlangen – Magdeburg 30-28 (12-16)
Svenskmål Erlangen: Simon Jeppsson 4, Hampus Olsson 1
Svenskmål Magdeburg: Daniel Pettersson 2
Nordhorn-Lingen – Wetzlar 29-30 (12-17)
Svenskmål Wetzlar: Anton Lindskog 7, Philip Henningsson 2, Emil Mellegård 2