KLART: Albin Lagergrens ersättare på plats i IFK Kristianstad

Albin Lagergren. Foto: S Pillaud

IFK Kristianstad landar en riktig prestigevärvning inför nästa säsong. Den eftertraktade isländske talangen Teitur Örn Einarsson har nämligen kritat på för klubben.

ANNONS

Det har varit på gång en längre tid, men nu står det klart att den isländske talangen Teitur Örn Einarsson skrivit på för IFK Kristianstad. Han ansluter under sommaren och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2020. Det bekräftar klubben på sin hemsida.

Trots att flera andra klubbar runt om i Europa rapporterats vara intresserade av spelaren väljer Teitur Örn Einarsson alltså IFK Kristianstad. Redan för några veckor sedan befann sig islänningen i Kristianstad för att provträna med klubben och alldeles uppenbart var båda parter fortsatt intresserade efter träningarna.

– Vi är väldigt glada att Teitur valde att komma till oss, trots anbud och förfrågningar från Bundesligaklubbar. Han är oerhört talangfull och målfarlig vilket vi säkert kommer att se prov på kommande säsonger. Teitur är skottstark, explosiv och har bra blick så det passar perfekt in i vår filosofi. Bakåt spelar han 2:a. Den här värvningen ligger helt i linje med hur vi jobbar. Talangfulla och träningsvilliga spelare med målsättningen att bli bäst, säger sportchefen Jesper Larsson till klubbens hemsida.

Teitur Örn Einarsson är en målfarlig högernia som närmast kommer från UMF Selfoss i den isländska ligan. Där toppar han skytteligan med sina 107 mål på 14 matcher.

 

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here