Isländsk talang provtränar med IFK Kristianstad

Ola Lindgren. Foto: Viktor Ljungström

IFK Kristianstad jagar förstärkningar på alla möjliga fronter. Nu provtränar den isländska talangen Teitur Örn Einarsson med klubben.

ANNONS

De senaste två dagarna har den isländska talangen Teitur Örn Einarsson provtränat med de regerande svenska mästarna IFK Kristianstad. Det skriver Kristianstadsbladet. Islänningen är 19 år gammal och ses som en stor talang.

I skrivande stund är det oklart hur intensivt IFK Kristianstad intresse är, men klart är i alla fall att klubben konstant söker potentiella förstärkningar.

Teitur Örn Einarsson är född 1998 och fostrad i UMF Selfoss där han nu lirar i den isländska högstaligan. Han är utrustad med en fin kastarm och satte exempelvis som 13-åring isländsk rekord i spjutkastning.

En riktig Albin Lagergren-typ i sin spelstil som gjort 107 mål på 14 matcher den här säsongen. Med det toppar han skytteligan före Kristján Örn Kristjánsson i Fjölnir som gjort 103 mål.

Någon plats i EM-truppen blev det inte denna gång för Einarsson som har tuff konkurrens framför sig i form av Ásgeir Örn Hallgrímsson (Nimes), Ómar Ingi Magnússon (Aarhus Håndbold) och Rúnar Kárason (TSV Hannover/Burgdorf).

I årets U19-VM gjorde Teitur Örn Einarsson hela 66 mål på 7 matcher, vilket ger ett snitt på 9,5 mål per match. Bland annat 14 mål mot Sverige i åttondelsfinal. Imponerande siffror. Nedan följer ett utdrag av hans insatser i turneringen.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here