Sebastian Seifert ny tränare i HIF Karlskrona

Sebastian Seifert, Ystads IF HF. Arkivbild. Foto: Jeanette Lindeskog

HIF Karlskrona har haft en jobbig säsong så här långt i Handbollsligan och nu väljer man att agera. Karl-Johan Lång får lämna sitt uppdrag som huvudtränare och in kommer Sebastian Seifert.

ANNONS

– Vi anser att truppen är betydligt bättre än förra året och vi tycker att vi ska ha fler poäng än vi faktiskt har, säger Karlskronas ordförande Örjan Nilsson till klubbens hemsida.

Karlskrona har på 21 matcher endast spelat in fem poäng och ligger med det sist i Handbollsligan. Örjan Nilsson motiverar beslutet att sparka Karl-Johan Lång så här:

– Karl-Johan Lång brinner för handbollen i Karlskrona och har gett allt i sin roll som huvudtränare och för det är vi tacksamma. Men med fem inspelade poäng behöver vi en förändring, säger han.

Sebastian Seifert har inte haft något tränaruppdrag sedan han fick lämna Ystads IF efter förra säsongen. Men det är en tränare med goda meriter som kommer in i laget, bland annat två SM-semifinaler med YIF har han åstadkommit under sin relativt korta tränarkarriär.

– Vi tror att det går att lyfta laget ett par snäpp till. Seifert är aktad i handbollssverige och har stor erfarenhet. Vi tror att han kan bidra till att förändra läget och ge laget ny fart, säger Nilsson.

Pierre Thorsson kommer att vara kvar som assisterande tränare och första träningen för det nya tränarparet är redan idag. Kontraktet med Seifert är skrivet säsongen ut.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here