Hampus Dahlgren flyttar till Varberg

Hampus Dahlgren. Foto: HK Varberg.

På söndagseftermiddagen försvann Hampus Dahlgren från Handbollsligan med HIF Karlskrona. Under måndagen var han tillbaka, i HK Varbergs besked om ett färskt kontrakt med vänstersexan. — Han vill någonting med sin handboll, lägger ner jobbet som krävs, säger tränaren Hasse Karlsson till Handbollskanalen.

Nykomlingen i högsta serien inledde sin översyn av truppen med att säkra upp de viktiga beståndsdelarna. I förra veckan fick Tobias Bengtsson och Daniel Lindgren klart med fortsättning.

Dahlgren kommer nu in som ett oskrivet kort i Varbergsskrud, men han har funnits på radarn ett tag.

– Han har en härlig attityd i sitt spel med mycket fart. Jag ser att vi kan utveckla hans försvarsspel, säger Karlsson.

Var står ni just nu i lagbygget?

– Det går bra. Först var vårt huvudfokus de befintliga spelarna, att satsa på truppen som gjort jobbet. Sen vll vi han spelare som kan tillföra något som vi inte har, säger tränaren och konstaterar att trycket och telefonkontakterna ökat efter avancemanget.

– Det har varit ganska mycket sista veckan från alla håll och kanter. Sen är det speciellt när man inte vet vilken serie som gäller, det är hård kamp och ska man ha in spetsspelare behöver man vara ute i janari. Vi tittar på alla positioner, fortsätter Karlsson.

I tuff konkurrens med Linus Fernebrand gjorde 22-årige Dahlgren 16 mål för Karlskrona i ligaspelet den gångna säsongen.