Favoriterna vinner i ”Slaget om Ystad”

Ystads Jonathan Svensson och Lugis Hampus Henningsson. Foto: Bildbyrån

På lördag är det dags för ”Slaget om Ystad”. Ett gemensamt arrangemang av Skåne-klubbarna Ystads IF, IFK Ystad, HK Malmö och Lugi. Lagen gör upp i två heta derbyn i Ystads Arena. HK Malmö – IFK Ystad spelar 15.00 och Ystads IF – Lugi spelar 18.00. Vi fokuserar på den senare matchen.

Matchinfo
Handbollsligan
Avkast 18:00
Ystads IF – Lugi

Inbördes möten
2018-12-05: Lugi HF – Ystads IF HF, 32-21
2018-09-16: Lugi HF – Ystads IF HF, 23-23
2018-02-02: Lugi HF – Ystads IF HF, 30-27
2017-12-06: Ystads IF HF – Lugi HF, 29-22
2017-10-04: Lugi HF – Ystads IF HF, 22-26

Läget i laget, Ystads IF

Ystads IF har gjort en stabil säsong så här långt och ligger fyra i den rekordjämna tabellen. Mellan tvåan IFK Skövde och sjuan Redbergslid skiljer bara fyra poäng och då har några av lagen spelat en match mindre. För alla dessa lag, även Ystads IF, är den givna målsättningen att sluta tvåa i grundserien och undvika Kristianstad i slutspelet hela vägen till finalen.

Efter VM har Ystads IF spelat två matcher och vunnit båda. Den stora frågan har varit Kim Anderssons form efter VM-äventyret och det är inte längre någon fråga. I segern mot Karlskrona senast stod han för fem mål och sju assist och utnämndes till matchens spelare. Målvakten Anders Persson storspelade och han är ju extra viktig i ett derby som det här.

I truppen har det sett bra ut på slutet och alla spelare är tillgängliga.

Läget i laget, Lugi

Lugi tappade rutin till den här säsongen och förväntningarna hade skruvats ner en hel del. Den unga truppen har gjort ett bra jobb och kommer att klara en plats i slutspelet och det är klart godkänt.

Lugi ligger åtta och har hela åtta poäng till nian IFK Ystad och det ska inte bli några problem att hålla undan. Två matcher har spelats efter VM. Först en knapp förlust borta mot HK Malmö efter en bra insats. Ännu bättre var det i matchen efter när det blev 25-20 hemma mot IFK Skövde. I den matchen briljerade Lugis försvarsspel.

Jämfört med innan uppehållet är Lugi utan två spelare. Hampus Jildenbäck har försvunnit till proffslivet i Frankrike. Vass kantspringare. Försvarsbjässen Niclas Paradis har opererat foten och blir borta en månad. Tunga avbräck, men Lugi har många ungdomar som vill ta plats.

Speltips Ystads IF – Lugi

Den här matchen ingår i att arrangemang som kallas ”Slaget om Ystad”. Ett mycket vaket initiativ av inblandade klubbar. Förutom Ystads IF och Lugi ingår HK Malmö och IFK Ystad. Det blir två heta Skånederbyn i Ystads Arena och många bussar åker från Lund och Malmö. HK Malmö – IFK Ystad spelar 15.00 och Ystads IF – Lugi spelar 18.00. Vi tror på två favoritsegrar och visst kan man spela dubbeln HK Malmö 1,61 – Ystads IF 1,55.

Vill man spela målspel är under 53,5 mål i Ystads IF – Lugi ett bra alternativ till 1,80. Det är två lag med bra försvar och målvakter och det brukar vara täta matcher.

Är du osäker på var du ska spela så har det kommit en ny trend till spelbranschen, där du kan köra betting utan konto för att testa dig fram mellan olika spelbolag och se vilket som passar just dig.