Live: Kristianstad har hemmaplus på Kielce (19:00)

Talant Dujshebaev, tränare PGE VIVE Kielce. Foto: Bildbyrån

IFK Kristianstads gäster när Champions League sätter igång gruppsspelspurten spelar normalt sett i en högre division. Ännu väntar Vive Kielce dock på sin första seger i det orangea templet.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det polska storlaget var bäst av alla mästare 2016. Ändå fick man bara oavgjort i Kristianstad-besöket samma vår, när Iman Jamali hade skottarmen i ordning.

Ett år senare hette matchhjälten Nebojsa Simic. Albin Lagergren och Philip Henningsson höll krutet torrt i en bejublad avslutning och IFK vann 29–25.

Dessutom var Kristianstad bara två bollar ifrån i senaste mötet och Kielce kunde inte diktera villkoren som de ville i sin hemmahall.

Talant Dujsjebajevs lag bör vara förvarnat om vilken nivå som krävs för att ta de efterlängtade poängen och hänga på täten.

– Vi har fyra matcher i gruppen framför oss, och den första finalen spelas på lördag, sade han i en kommentar till Kielces hemsida.

Kristianstad som slåss om sjätteplatsen, den sista som ger avancemang, slipper ta höjd för Luka Cindric och Daniel Dujsjebajev bland niometersalternativen i bortalaget.

Lördag 19.00 IFK Kristianstad–PGE Vive Kielce
Matchen sänds direkt i TV3 Sport och Viaplay

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here