Officiellt: Joakim Larsson klar för Skövde

Joakim Larsson, IK Sävehof. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Med Adam Samuelsson och nu Dan Beck-Hansen utanför spel har IFK Skövde ett ovisst skadeläge centralt. Klubben reagerar på den uppkomna situationen och plockar in Joakim Larsson som mittsexa.

Övergången för den tidigare Sävehofspelaren är registrerad hos Svenska Handbollförbundet. Senare under torsdagseftermiddagen kom också bekräftelsen från Skövde.

Uppgifter inför säsongen pekade på att den rutinerade linjespelaren skulle göra Amo HK till sin klubb efter SM-guldet med Sävehof. Så blev inte fallet, Larsson finns istället tillgänglig för Skövde.

– Det betyder mycket. Joakim har en enorm erfarenhet och är en fantastisk handbollsspelare. Titta bara på slutspelet i våras, säger Ulf Nyström till Handbollskanalen.

Sportsligt sett satsar Skövde på superrutin i det uppkomna läget.

– Att vi tar in en kille som Joakim betyder inte att vi avstår att satsa på vår yngre spelare. Men vi är också intresserade av att vinna handbollsmatcher, säger sportchefen.

Övergången följer på en skadetyngd tid för Skövdes mittsexor. Adam Samuelsson väntar på säsongsdebut efter sin höftoperation under sommaren.

I slutskedet av matchen mot Kristianstad landade så IFK:s Dan Beck-Hansen illa och fick lämna arenan med hjälp av medspelarna. Klubbens hemsida kom i onsdags med ett första konkret besked, dansken kom undan korsbandsskada men har ådragit sig en blödning kring det inre ledbandet.

Beck-Hansen missar enligt Skövdes kommunikation åtminstone fredagens match mot Önnereds HK. Där istället Joakim Larsson kliver in i spel.

Och därefter?

– Det beror på hur situationen blir med Dan Beck-Hansen. Vi vet mer om hans förehavanden om några dagar, säger Nyström.

Med kort varsel är nu Joakim Larsson formellt klar för spel. Skövdesonen fick en första skjuts på karriären i IFK mellan 2001 och 2008, innan han inledde sitt mångåriga proffsäventyr i Tyskland.

Länk: Jocke Larsson klar för IFK Skövde

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here