Rykte: Joakim Larsson till Amo HK

Joakim Larsson, IK Sävehof. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Efter förra säsongens SM-guld med IK Sävehof har Joakim Larsson varit klubblös. Det har spekulerats i huruvida han skulle avsluta sin karriär – nu får Handbollskanalen uppgifter om att Larsson kommer att presenteras av Amo HK. 

Joakim Larsson slog igenom i IFK Skövde redan runt 2007–2008 och blev sedermera proffs i Bundesliga. Mittsexan presterade så pass bra i världens tuffaste liga att han blev kvar i nästan tio år. Klubbarna han representerade var TV Grosswallstadt, Gummersbach och GWD Minden.

Inför säsongen 2017–18 flyttade Larsson hem till Sverige och skrev då på ett kontrakt med IK Sävehof. Första säsongen blev inte någon jättesuccé för varken laget eller Larsson själv, men förra året blev det som bekant guld och där hade Larsson en stor roll, framförallt under slutspelet.

Efter säsongen har det spekulerats i var Larsson skulle ta vägen. Nu får Handbollskanalen uppgifter att Joakim Larsson gör mästartränaren Andreas Stockenberg sällskap i Amo HK. Ett i så fall väldigt starkt nyförvärv till ett lag som många redan tror kommer att blanda sig i toppstriden i Allsvenskan.

Larsson förväntas presenteras av Amo HK någon gång under de närmaste dagarna.