EXTRA: Albin Lagergren till Bundesliga

Albin Lagergren, Sverige. Foto: S Pillaud

Den svenske landslagsspelaren och IFK-stjärnan Albin Lagergren är klar för spel i SC Magdeburg från sommaren 2018.

Albin Lagergren har tagit stora kliv de senaste säsongerna. Han har imponerat stort även i Champions League och insatserna i VM i januari tog honom till ytterligare en nivå. Nu står det klart att Lagergren lämnar IFK Kristianstad efter säsongen. Han presenterades idag som ny spelare i SC Magdeburg och säger själv på klubbens hemsida:

– Jag ser väldigt mycket fram emot att spela i Bundesliga för SC Magdeburg. Jag valde SCM för deras attraktiva spelsätt med högt tempo och starkt försvar.

Magdeburg är en klassisk klubb med tio tyska guld och seger i Champions League (eller motsvarande) tre gånger. Han blir lagkamrat med bland andra Daniel ”DP” Pettersson, Christian O’Sullivan, Robert Weber, Michael Damgaard och Jannick Green. De ligger just nu på femte plats i Bundesliga och konkurrent på H9 blir dansken Mads Christiansen. Lagergren ersätter Nemanja Zelenović som inte kommit överens med klubben om ett nytt kontrakt.

Lagergren är född 1992 och fostrad i HK Varberg. Han flyttade sommaren 2011 till Redbergslids IK men tiden i Göteborg blev inte som tänkt och sejouren blev 1-årig. Han återvände till HK Varberg och spel i Allsvenskan.

Där blev det fullträff och han öste in mål från sin högernioposition. IFK Kristianstad nappade och sommaren 2013 flyttade han till Skåne.