Erik Fritzon snörar på sig skorna – möter Hallbäck och Franzén

Erik Fritzon. Foto: Viktor Ljungström

Den 7 januari arrangerar Redbergslids IK en jubileumsmatch för att fira 100 år och det blir profiltätt!

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Missa inte att ta er till Lisebergshallen lördagen den 7 januari. Med avkast 14.00 kommer Magnus Wislander, Ljubomir Vranjes, Peter Gentzel, bröderna Franzén, Jerry Hallbäck och flera andra gamla profiler att spela match för RIK Allstars.

De möter ett så kallat Göteborgsalliansen som kommer bestå av profiler från andra klubbar i området.

Det kostar 100 kr och sker alltså lördagen den 7 januari kl 14.00 i Lisebergshallen i Göteborg. Över 500 biljetter är redan sålda, köp via länk:

LÄNK: Biljetter till Jubileumsmatchen

Redbergslid har nu presenterat mittsexorna och det är profiltätt vill vi lova:

RIK Allstars
Johan Eklund
En riktig krutgubbe på sin tid, stark och tuff som en oxe. Flera SM-guld med RIK, massor med landskamper och hyllad tränare. Mest känd för sina dubbla blåklockor under VM 90.

Jerry Hallbäck
Bildade tillsammans med Mikael Franzén det kanske mest fruktade paret i zon 3 under en 10-årsperiod. Massor med SM-guld och en av dom som spelat mest i RIK-tröjan genom tiderna. En perfekt ambassadör för vår sport.

Mikael Franzén
En utpräglad försvarsspelare som även mot slutet av sin karriär blev säker i avslutet. En ledartyp som inte la ett finger emellan. Den spelare som har flest SM-guld av alla, 7 stycken. Idag en hyllad tränare i Alingsås.

Anders Edshage
Här snackar vi en tuffing. Med knäskydd och flygande stil blev han snabbt en viktig kugge såväl bakåt som framåt i RIK under 80-talet.

Göteborgsalliansen
Erik Fritzon
Med låg tyngdpunkt i en kraftfull kropp satte Erik skräck i många försvar i Elitserien. Med två sugproppar till händer fångade han precis allt. I över 10 år dominerade han Elitserien men fick konstigt nog aldrig chansen i landslaget.

Glenn Mellegård Gustavsson
En härlig Göteborgsprofil som spelat handboll i Allsvenskan och Elitserien med olika klubbar i Göteborg. Även pappa till Olivia Mellegård och Pontus Mellegård. Lirade även i IK Celtic under sluttampen av sin karriär.

Robert Wedberg (inte helt klar)
Skövdesonen fick sin storhetstid som spelare i Sävehof. Stor, stark med en härlig förmåga att placera sig rätt. Hyllad tränare i såväl Sävehof, Alingsås och Önnered.

Klara spelare

Målvakter
RIK Allstars: Peter Gentzel, Bengt Westphal
Göteborgsalliansen: Jesper Andersson

M6
RIK Allstars: Johan Eklund, Jerry Hallbäck, Mikael Franzén, Anders Edshage
Göteborgsalliansen: Erik Fritzon, Glenn Mellegård Gustafsson, Robert Wedberg (ev)

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here