David Florander förstärker Aranäs

David Florander. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

HK Aranäs presenterar en prickskytt som tar sig till Kungsbacka. David Florander ska ge utmanaren i Handbollsligan stadga med glödande avslut de kommande två åren.

IK Sävehof och Ricoh HK är andra klubbar som haft glädje av Floranders kvaliteter. OV Helsingborg har varit hans hem de senaste fyra säsongerna, även om positionen som högernia var konkurrensutsatt på slutet blev siffrorna starka.

Florander nätade 127 gånger på upploppet i OV. Norra Halland räknar ut ett stöddigt snitt med 118 mål under fem säsonger i Handbollsligan.

– Spelar man mycket och skjuter mycket skott, sedan straffar på det så blir det ganska många mål. Jag är inte 210 centimeter och skjuter från tolv meter utan det är lite blandat. Lite genombrott, lite skott och lite straffar, säger han till tidningen.

Snart finns 27-åringen i Göteborgstrakten igen. Aranäs vill åt en eftertraktad slutspelsplats och hoppas att Florander ska göra sitt i de nya klubbfärger.

– Han är en målgörare. Oavsett om han syns eller inte syns så har han den förmågan att göra mycket mål. Det känns spännande, säger tränaren Jerry Hallbäck till Norra Halland.