Dansk målmand ersätter Björgvinsson i Sävehof

Foto: IK Sävehof

IK Sävehof har gjort klart med en ersättare för Agust Eli Björgvinsson som lämnar IK Sävehof till nästa säsong. Ny burväktare blir dansken Bertram Obling.

Partilleklubben IK Sävehof aviserade för några dagar sedan att de går skilda vägar med en av Handbollsligans mest kompetenta målvakter – Agust Eli Björgvinsson. Samtidigt som islänningen ska leta nya utmaningar i en ny klubb så har Sävehof sonderat målvaktsmarknaden och lagt vantarna på Bertram Obling.

Obling kommer närmast från norska elitserielaget Halden Topphandboll och beskrivs som en lång och fysisk målvakt med stor räckvidd. 23-åringen ansluter till sin nya klubb inför nästa säsong och har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Sävehof är en mästarklubb inte enbart genom att ha vunnit guld utan även i att klubben agerar professionellt på alla områden. Jag är imponerad av den fina Arenan och alla faciliteter. Jag tycker mycket om Göteborg sedan åren som spelare i Partille Cup. Detta blir ytterligare ett steg i min utveckling vilket jag hoppas kommer märkas på planen. Det skall bli spännande att tränas av Mikael Apelgren nästa säsong. Målet är att bli en stabil förstamålvakt och hjälpa klubben till flera guld och internationellt spel, säger Bertram i ett pressmeddelande från Sävehof.

Så sent som oktober 2019 blev Obling uttagen i månadens lag i norska ligan. Och säsongen 2018-19 räddade Obling, då för sin moderklubb Skanderborg, flest straffar i den danska ligan – totalt 10 st.